Liikekiinteistöt ovat usein täynnä erilaisia teknisiä järjestelmiä. Mutta millä näiden järjestelmien data liikkuu ulos ja sisään? Puhelin- ja dataliittymillä. Jos järjestelmiä on paljon, yleensä näitä liittymiä vasta paljon onkin. On myös tyypillistä, että vastuuhenkilöt vaihtuvat, uusia liittymiä tilataan tarpeen mukaan ja vanhat unohdetaan. Usein tämä johtaa turhaan laskutukseen – toisin sanoen rahaa menee hukkaan.

Miten on, onko omien vastuukiinteistöjesi liittymäasiat kunnossa? Ennen kuin lähdet perkaamaan liittymälistoja, ota tästä muutamat vinkit talteen:
1. Voit säästää jopa 60 % liittymäkuluissasi, kun ammattilainen tekee kiinteistöösi liittymäkartoituksen. Takaisinmaksuaika kartoitukselle on parhaimmillaan 3 kk.
2. Analogiset puhelinliittymät ovat 99 % varmuudella käyttämättömiä ja eivät palvele nykyisin mitään järjestelmää. Poikkeuksena ovat vanhentuneet toteutukset esim. hissihälytyksissä tai hälytysjärjestelmien siirtolaitteissa.
3. Hälytysten siirrossa voi olla järkevää hyödyntää kiinteistöstä jo mahdollisesti löytyvää paloilmoittimen varmennettua ilmoituksensiirtoliittymää. Palveluoperaattori voi reitittää hälytykset mm. vartiointiliikkeisiin.
4. Nettiliittymät, joiden laskulla on termejä ADSL tai jopa ISDN, ovat varmuudella vanhentuneita ja luultavasti korvattu jollain uudemmalla tekniikalla tai poistettu käytöstä kiinteistöllä.
5. Mobiililiittymän tilauksen yhteydessä kannattaa selvittää urakoitsijalta, mitä kytkettävä järjestelmä vaatii liittymältä. Liikennöikö laite dataa, tekstiviestejä vai soittaako se? Ei kannata ottaa 5G-liittymää täysillä ominaisuuksilla, jos laite lähettää kerran päivässä tekstiviestin.
Kiinnostaako sinua rahan säästön lisäksi myös ajansäästö? Ota yhteyttä Aarnoon!
aarno.ukskoski@accesspoint.fi
puh. 040 550 0493
